donderdag 19 juni 2014[22:47 17-06-2014] Edwin Vaessen: Dinsdag 17 juni stonden we op de Noordkaap. Het wordt saai naar het blijft een prachtige omgeving, slechts 259km vandaag, we hebben het idee dat we naar de action reden. Het was tussen de drie en 8 graden en een mooie heldere dag. Echt geluk dus. Gisteren was er nog sneeuw en hagel. Heel erg veel rendieren gezien je raakt er aan gewend hoe gek het ook klinkt. Een drietal tunnens 4400m 6700meter en 600meter en nog 1 van 400meter dus heel wat tunnels gehad. Werd meteen heel koud en vochtig scheelde net buiten zeker drie graden Celsius. Rond de klok van 13:00hr gaven we elkaar de hans en stonden we bovenop. Het viel mee met de drukte, had het heel erg druk verwacht maar het viel mee. Paar foto's gemaakt en wat spulletjes voor de kinderen gekocht en Annemieke. Was slecht 2500 kronen oud. Geen idee lang leve mastercard, we zijn nu hier en willen stickers petjes en andere zaken hebben. Fuck it gedeeltelijk gelezen dus het werkt Martin bedankt kerel.😃😅😆. We hebben een,kop koffie/thee gedronken met een borrel en gebak. Gaaf gevoel paar foto's en video's gemaakt en wat ansichtkaarten verstuurd. Lekker ouderwets gevoel maar gaf een,heel,goed gevoel. Deze reis is voor mij iig een Super reis, bepaalde zaken afgesloten van de natuur wordt je toch een stuk spiritueler wel mooie ervaring daar schreef ik al eerder over. Vandaag met Doekele van arm nog even wat zaken uitgewisseld hij was wat voor ons hier in de omgeving. En dat is leuk uitwisselen zo via whatsapp. We zijn teruggereden via dezelfde route, maar je kunt blijven,stoppen op elke hoek van,de straat mooie uitzichten, maar de weg van kirkenes naar porsanger waar we nu zitten staat op nummer 1. Wat een weg zeg niet normaal ben benieuwd of ik dat kan overtreffen in de volgende reis of komende periode, want dat kan natuurlijk ook nog . Tot morgen dan gaan we richting de lofoten. Edwin En Arthur.
[19:03 19-06-2014] Edwin Vaessen: Grote verschillen verschillende routes en verschillende obstakels gehad de laatste twee dagen. Gisteren was een dag dat ik als een dweil reed, hooguit 80 90 en als een plank de bocht door. Ik was moe, heel moe en had last van mijn heen waar ik geopereerd ben. Dus maar rustig aan gedaan die dag, was beter geweest als ik dat vandaag had gehad, daarover later meer. Gisteren zijn we wel opgeschoten we hebben langs de fjorden gereden door toendra's en de temperatuur was van 2 tot max 7 graden. Even boodschappen gedaan voor de komende dagen brood, want we koken elke dag zelf. Bever Nasi goulash of nasi. En brood bananen als we heel,luxe doen kopen we een,mars. Aan het einde van de dag aan een,mooi fjord een  plekje gevonden, ik heb gegeten en de motor onderhoud gegeven en dat was het. Thuis de motor nog een nieuwe ketting gegeven Arthur niet, die gaat heel hard ineens hopen dat we er mee thuis komen. Daarna dus naar bed heb klokje rond geslapen Arthur helaas niet die heeft in de nacht het verschil van eb en vloed nog gezien.
[19:03 19-06-2014] Edwin Vaessen: Donderdag ruim 350 km gereden en geen eland tegen gekomen gisteren wel, haast geen rendieren meer dus het gas kan wel iets hoger, dus we rijden door in de dorpjes gewoon 50, en waar we 80 en 90 mogen 110, je merkt dat niet op,de,motor. Lege wegen en mooie natuur genieten dus. Ineens na een,dorpje haalt een vette Audi A6 ons in sirenes en zwaai lichten, Arthur had een dubbele moord gepleegd en zijn grondzijl gebruikt om de lijken te verbergen, ik had het wel gezien, maar gun zeker Arthur zijn plezier, het is tenslotte vakantie toch? Een Boomlange vent van 210cm stapt uit en ik denk tja een moord daar kom je nooit onderuit de sjaak dus en wel,allebei want ik heb plaats delict gezien. Was het gelukkig een verkeerovertreding we reden 20,5 km per uur te hard, hij zij, je krijgt een,ticket. Dus gelegitimeerd en een bonnetje gekregen, het was slechts 450€ dus daar doen we niet moeilijk over, hij moet ook eten die arme stakker. Daarna met goede moed weer door gereden door naar de volgende aanhouding door oom agent. Controle op,bagage en banden,profiel. Ik heb zwaar de indruk dat de banden industrie hier achter zat want kwikfit zat om de hoek, na het checken zag hoofdagent de lichaamsdelen van een volgende Slachtoffer van Arthur niet zag, weer mazzel en we mogen weer door. De volgende agent zal,moeten rennen voor zijn vege lijf, we zijn het zat, stromende regen en,rijden als een bejaarde maakt een,motor rijder toch iets minder gelukkig. Gelukkig morgen onderweg naar Bodo hebben we sneeuw en hagel en een,max temperatuur van 1 a 2 graden. PS no hard feelings naar de Nederlandse politie want die moet ik heel erg de vriend houden 😃bij deze groeten aan Guus en Elma 😎

Geen opmerkingen:

Een reactie posten